Qui és Vicenç Vegas?

Vicenç Vegas (66 anys) és nascut a Mieres, Astúries, però va arribar a Berga quan tan sols tenia nou mesos. Des d’aleshores, no s’ha separat de la que sent, sens dubte, com la seva ciutat.

Ha estat bomber a la comarca 32 anys i va ser el cap del parc de Berga de l’any 2008 fins al 2017, quan es va jubilar. En aquesta etapa, ha servit en moments tan delicats per la comarca com els incendis de l’any 1994.

Compaginant la feina de bomber, durant uns anys també va ser tècnic de Protecció Civil al Consell Comarcal i instructor a l’Escola de Bombers durant pràcticament dues dècades.

Vegas també disposa del postgrau de Planificació i Gestió de l’Emergència, que va curar els anys 1994 i 1995. De fet, el primer pla d’emergència d’un salt de plens va sorgir d’un treball final de Vegas. Actualment, però, i com és evident, el pla s’ha actualitzat en diverses ocasions.

Vicenç Vegas també ha format part de la junta d’Òmnium Berguedà. El seu temps lliure el dedica a la fotografia, art del qual n’és aficionat i que mostra a través d’una pàgina web.

Close