Qui és Jordi Sabata?

 

Jordi Sabata (Berga, 35 anys) és enginyer tècnic en telecomunicacions, Grau Superior en Cant clàssic i contemporani, Postgrau en Polítiques culturals i Màster en Gestió cultural. També ha realitzat estudis d’especialització en Administració electrònica i formació diversa de curta durada en el camp de la gestió pública.


Actualment és professor de cor i banda del Conservatori de Música dels Pirineus i de l’Escola Municipal de Música de Berga, centres en els quals és membre de l’equip directiu. Durant aquest període de gestió, l’alumnat de música a Berga ha passat d’uns dos-cents cinquanta el 2004 fins els actuals gairebé mil. També s’ha implementat el Conservatori de Música dels Pirineus, un projecte singular que fa arribar el Grau professional de música a les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya.


A part de la gestió, ha exercit com a cantant sent membre del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana durant diverses temporades treballant amb directors de reconegut prestigi com Marc Minkowski, Esa-Pekka Salonen, Frans Brüggen o René Jacobs i amb orquestres com la London Symphony o Les Musiciens du Louvre, oferint concerts arreu d’Europa. També ha realitzat concerts com a solista en diversos auditoris del país com l’Auditori o el Palau de la Música Catalana i va ser seleccionat per participar al programa New Generation Artists del festival Life Victoria de la Fundació Victòria dels Àngels.


En l’àmbit associatiu ha participat en entitats com la Penya Boletaire o la Cobla Ciutat de Berga i ha col·laborat amb Ràdio Berga i Televisió del Berguedà. També ha format part de la Polifònica de Puig-reig durant diverses temporades, del Club Handbol Berga i ha estat membre de la junta d’Òmnium Cultural al Berguedà.

Els seus interessos també passen pel món de la investigació històrica, havent realitzat diversos treballs eminentment de caràcter musical, com per exemple la troballa de les partitures més antigues que es coneixen de la Patum, també de documentació inèdita i desconeguda que descriu la festa de principis del segle XIX, o treballs globals sobre els ensenyaments musicals públics a la ciutat o sobre músics al servei de l’Ajuntament de Berga. Alguns d’aquests treballs li han portat, en alguns cassos, reconeixements com el Premi Antoni Esteve d’investigació històrica.

Close