Coneix-los tots

10.- Pau Bessa i Caserras

Pau Bessa i Caserras (Sant Llorenç de Morunys, 1967) fa 30 anys que viu a Berga. És agent d'assegurances des de l'any 1995, i el 2007 va completar la seva formació acadèmica fent un curs d'assessorament financer a través de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Va ser president de l'AMPA de l'Escola Sant Joan de Berga durant quatre anys i anteriorment havia estat president vuit anys de l’A.E Bàsquet Berga. Actualment segueix molt vinculat a les entitats esportives de la ciutat. Bessa també ha estat regidor a l'oposició aquesta última legislatura.

11.- Dolors Rius i Tarruella

Dolors Rius i Tarruella (Berga, 1972) és Diplomada en Fisioteràpia per la Universitat Ramon Llull al 1995, i llicenciada en Documentació per la UOC al 2011, especialitzant-se en sistemes documentals. També és terapeuta ocupacional per la Universitat de Vic.

Rius també disposa d’un parell de postgraus, un de Tècniques Especifiques en Fisioteràpia i un altre en Fisioteràpia en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica.

La seva trajectòria professional compta amb més de 22 anys d’experiència professional al l'Hospital Sant Bernabé de Berga.

Es defineix com a berguedana, fondista, ciclista i boletaire. Actualment forma part de l’Assemblea Comarcal del PDeCAT.

12.- Ramon Caballé i Planas

Ramon Caballé i Planas (Berga, 23 anys anys) és estudiant d'últim curs de Tecnologies Marines a Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). També ha cursat cursos de Monitor de Lleure (Escola Quiràlia) i d'Entrenador d'Handbol (Federació Catalana d'Handbol).

La seva primera feina va ser de cambrer a Gósol. Posteriorment, va treballar com a Monitor al Càmping Berga Resort. Sempre ha combinat estudis i feina però mai ha deixat de banda les seves passions. Fa 6 anys que és entrenador d'handbol (i un parell més que hi juga en el primer equip) i en fa dos que fa de monitor d'esquí amb el Club esquí  Berguedà.

Ha estat cap comarcal de la JNC Berguedà i actualment és membre de la junta de l'Handbol Berga.

És la primera vegada que forma part d'una llista electoral i ho fa amb ganes de participar d'aquest projecte col·lectiu.

13.- Marina Riu i Suades

Marina Riu i Suades (22 anys, Berga) és estudiant de Doble Grau en Educació Infantil I Educació Primària en llengua anglesa per la Universitat de Vic (UVic-UCC). Aquesta etapa estudiantil la compagina treballant com a cambrera a la Vila de Casserres durant el cap de setmana i estiu. Durant la seva etapa professional, ha treballat de monitora de lleure a l’esplai Xiruques del Roc de la Mel de Casserres o com a animadora infantil, entre altres.

També és partícip de la cultura berguedana, ja que és membre de la comparseria dels Nans Nous de la Patum de Berga. Forma part d’aquesta des dels 10/11 anys fins que fa tres anys va entrar dins la plantilla dels 12 membres de la comparsa.

Es considera una persona positiva i responsable, amb empenta i motivació per a encarar nous reptes, i estima per aquesta bonica ciutat.

14.- Lluís Camprubí i Rota

Lluís Camprubí i Rota (Berga, 22 anys) és estudiant en Nàutica i Transport Marítim per la Universitat Politècnica de Catalunya. En el mon professional, fa dos anys ocupa el càrrec de Shifplanner a APM Terminals, una de les terminals portuàries més importants del mon en el moviment de contenidors.

Camprubí sempre ha estat lligat amb diverses organitzacions, col·lectius i entitats berguedanes, principalment la Farsa, on fa pastorets des de fa uns 10 anys, primer fent ballets i ara interpretant papers. També ha estat monitor del Grup de Colònies a Borredà.

Ha estat relacionat durant diversos anys al futbol base del CE Berga, la UE Avià i actualment membre del primer equip del CE Berga.

Actualment és el president local de la JNC Berga.

15.- Mireia Vaz i Bustos

Mireia Vaz i Bustos (35 anys, Berga). La seva trajectòria professional sempre ha estat de cara al públic a diferents comerços del Berguedà. Els darrers anys s'ha dedicat activament a la cuina, i ha tingut la sort d'aprendre al costat de cuiners de bon renom de la comarca. Actualment treballa a la Dolceria Pujol.

Parel·lelament, col·labora activament amb el CREDA, el Centre de Recursos Educatius per persones amb Discapacitat Auditiva.

Es defineix com una persona dinàmica, positiva, tolerant, i amb moltes ganes de fer de Berga una ciutat pròspera i viva. Enamorada del seu barri, Santa Eulàlia i del seu entorn.

16.- Georgina Casals i Capdevila

Georgina Casals i Capdevila (62 anys, Berga) és mestra d’Educació Primària, Diplomada per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Durant la seva etapa professional, a la que hi ha dedicat 41 anys, ha treballat en diferents cursos de primària, gairebé sempre com a tutora de diferents grup-classe. Aquest fet l’ ha ajudat a conèixer infants i joves d’edats i inquietuds diverses.

Ha intentat estar al dia de les diferents innovacions pedagògiques, realitzant cursos i assistint a xerrades per tal de poder posar-les a la pràctica, en el dia a dia de l’escola.

Li agrada conversar, llegir, el cinema..., i sobretot escoltar i aprendre de les opinions dels altres. Com també participar en les diferents festes, xerrades i actes que es fan a la ciutat.

S’ha marcat un objectiu: “Tot i que em faig gran, cada dia puc aprendre coses noves i aportar-les d’alguna manera als altres”.

17.- Soufiane El Allaoui

Soufiane El Allaoui (Taza, 29 anys) va arribar a Berga amb només tres anys i es va formar a l'Escola de Sant Joan. Posteriorment va regentar un bar i, actualment, és el responsable d'una food-truck que volta per tot Catalunya.

Ha decidit sumar-se al projecte de Junts per Berga perquè sempre s'ha sentit molt acollit a la ciutat i vol que tothom tingui la possibilitat de sentir-se'n part. També vol treballar per barrejar les cultures des del respecte.

18.- Jordi Travé i Muntada

Jordi Travé i Muntada (Cercs, 1956) s'ha dedicat al món de la mineria durant 30 anys de la mà de Carbons de Berga i Carbons del Pedraforca. Des d'aleshores, és empresari del sector de l’Hostaleria i la Restauració des de fa 45 anys i regenta un conegut restaurant familiar de menjar casolà a la ciutat.

Actualment, és president de l’Associació de Veïns del barri d’El Tossalet de les Forques i representa l’entitat veïnal a la Junta de Seguretat de Berga.

19.- Maribel Iglesias i Traserra

Maribel Iglesias i Traserra (Berga, 57 anys) és Diplomada en Treball Social. També compta amb un postgrau en Direcció i Gestió d’Entitats no Lucratives per la Universitat Ramon Llull.

Des de l’any 1992 és Administradora del Casal Cívic de Berga, abans conegut com a Casal de Gent Gran.  

Va ser regidora per CIU a l’Ajuntament de Berga  de la Àrea d’Atenció a les Persones durant les legislatures 2007-2011 i 2011-2015.

20.- Josep Pla i Casadesús

Josep Pla i Casadesús (Berga, 23 anys) és graduat com a tècnic en Ensenyament i Animació Socioesportiva pel Centre d’estudis el seminari de Vic, CEES. També té el títol de monitor de lleure i com a entrenador de futbol. Actualment treballa com a monitor de menjador a l’Escola de la Valldan i fa extraescolars a l’escola Sant Joan de Berga com a entrenador de futbol. Paral·lelament, treballa al Consell Comarcal del Berguedà en l'àmbit social.

Pla està molt vinculat al món de l'esport comarcal. Tan al futbol, amb el CE Berga i el Cal Rosal, com al Club Atlètic Gironella i el Club Handbol Berga. Alhora, té molta relació amb el teixit associatiu de Berga. És membre de l'Associació de Veïns de la Valldan, del Grup Colònies a Borredà, del Consell de Responsables Territorials dintre del MCECC, de l’Agrupació Teatral La Farsa i de la Colla Sardanista Brots del Cim. Esporàdicament també ha col·laborat amb la Televisió del Berguedà.

Per últim, Pla  ha viscut directament el món del pubillatge. Va ser Hereu de la Valldan el 2015 i també ha estat Segon Fadrí de la Catalunya Central l'any 2016 i Hereu de les Comarques Barcelonines i Segon Fadrí de Catalunya també l'any 2016, sent membre del Foment de les Tradicions Catalanes i representant de Catalunya al llarg de tot el territori català i portant el nom del nostre país a Madrid,  Zaragoza i Andorra.

21.- Joan Porta

He treballat des de ben jove. Vaig ser llauner 32 anys i després vaig treballar en una empresa del sector del medi ambient 18 anys més. Actualment estic jubilat, visc a Santa Eulàlia des de fa 50 anys i formo part de l’Associació de Veïns del barri.

22.- Núria Rigola

Núria Rigola (Alp, 40 anys), viu a Berga des de fa vint anys, quan va arribar-hi per estudiar. Ha destinat tota la seva trajectòria professional a l'empresa familiar d’autocars TransCerdanya, a cavall de les dues comarques on porta les tasques administratives i comercials: Puigcerdà i Berguedà.

És una gran ran amant de la cultura catalana i de les tradicions. És per això que el temps lliure el comparteix tocant la Gralla amb els Castellers de Berga, compartint afició amb tota la família.

Close