Cares noves i independents, l'aposta de Junts per Berga per assolir l'alcaldia

Cares noves i independents, l'aposta de Junts per Berga per assolir l'alcaldia

Cares noves i independents, l’aposta de Junts per Berga per assolir l’alcaldia

Dani perona berga 07.04.2019

Junts per Berga ha presentat aquest diumenge la seva candidatura a les eleccions municipals amb la que espera assolir l'alcaldia de la capital del Berguedà. En un acte al Pavelló de Suècia, i acompanyat de l'exconsellera de Cultura i número 2 al Congrés per Junts per Catalunya, Laura Borràs, i el diputat de la formació Eduard Pujol, Jordi Sabata ha donat a conèixer totes les persones que l'acompanyen a la candidatura. "Hem construït un equip que d'entrada, ja està pensat per governar", ha assegurat l'alcaldable. La llista, integrada per 12 homes i 11 dones, combina joventut i experiència amb persones de perfils molt diferents de diversos sectors i àmbits i amb una forta presència d'independents, tal i com ja havia anunciat Sabata després de proclamar-se candidat, el passat gener. "Són persones amb perfils molt determinats, amb ganes, amb capacitat, però també amb temps per poder treballar per aquesta ciutat", ha afirmat.

De fet, els tres primers noms de la candidatura són independents i mai han format part de cap partit polític o llista electoral. El número dos serà el jove advocat Marc Marginet, vinculat diverses entitats del teixit social de la ciutat; mentre que i l'exdirectora de l'escola de Sant Joan, Dolors Rial, ocuparà la tercera posició. En les deu primeres posicions els acompanyaran, en aquest ordre, Ariadna Herrada, Vicenç Vegas, Ferran Aymerich, Cesc Torrents, M. Àngels Guitart, Elvira Mirayo i Pau Bessa. D'aquests deu primers, amb més possibilitats de sortir escollits, Pau Bessa és l'únic que actualment és regidor del PDeCAT a l'Ajuntament de Berga, a l'oposició; i d'aquests, únicament Àngels Guitart (a la vuitena posició) ha estat anteriorment regidora al consistori berguedà -a banda de Jordi Travé i Maribel Iglesias que es presenten com a suplents. Es tracta, doncs, d'una llista renovada i amb menys quota de partit que en comicis anteriors amb el plantejament, ha dit Sabata, "de posar en pràctica la transversalitat, i el d'implementar la idea que els partits polítics siguin cada vegada més permeables, i que connectin amb la ciutadania de manera habitual." La candidatura la tanca simbòlicament la prestigiosa i premiada professora de matemàtiques a la Universitat de Minnesota, Carme Calderer.

 

Enllaç a la notícia: https://www.regio7.cat/bergueda/2019/04/07/cares-noves-independents-laposta-junts/537302.html?fbclid=IwAR1y6xyEr3vQmO2Csc65gLuPySDL86cLj1QLxC358VzhnJN8G9QnAC4v2Mk

Close