Qui és Àngels Guitart?

Àngels Guitart (53 anys, Berga) és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB). També compta amb un postgrau en Auditoria de Comptes per la Universitat de Vic (UVIC) i un altre en Direcció del Desenvolupament Econòmic Local per la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Actualment és directora financera de l'hospital Transfronterer de la Cerdanya des del 2014. Anteriorment, va treballar com a auditora de comptes a Faura Casas Auditors-Consultors (2007-2013), va ser gerent del Consorci Ruta Minera(2001-2006) i del Consorci de Formació i d'Iniciatives Cercs-Berguedà (1998-2001). La seva trajectòria professional, però, va iniciar-se l'any 1995, quan va fundar conjuntament amb el seu germà l'assessoria Guitart Guixer Economistes Associats.

Més enllà de l'activitat purament econòmica, també va ser docent en el període 1995-1997, com a professora associada Escola Universitària de Gestió i Administració Pública de Manresa, i professora tutora del primer curs d'Administració i Direcció d'Empresa a la Universitat Nacional d’Educació a Distancia UNED, subcentre de Terrassa.

Guitart també té experiència en política i servei públic. Va ser regidora per CiU a l'Ajuntament de Berga després de les eleccions de l'any 1999. En el següent mandat, va passar a l'oposició. Des d'aleshores, tot i no tornar al consistori, ha estat vinculada al partit, sent present a les llistes electorals.

També ha estat lligada a la política nacional. Va ser membre de la candidatura de CIU al Parlament de Catalunya en dues ocasions: en les eleccions de l'any 2003 i 2006.

Actualment també és membre de l'executiva del Moviment Demòcrata Català, liderat per JM Vila d'Abadal. Es tracta d'una organització cívica encaminada a associar els ciutadans humanistes i independentistes del poble de Catalunya, amb la finalitat de participar en el procés sobiranista, ser receptacle i generadora d’opinions i propostes ciutadanes i incidir en el mapa polític català.

Close